Суши Урамаки Калифорния 4 броя

Американски видове суши

С развитието и настъпването на суши кухнята по света се появяват най – различни видове рулца. Много от тях са се появили посредством различни експерименти на суши майсторите и вкусовете в съответната страна. Една от страните, в които суши кухнята търпи най – голямо развитие и е най – разпространена извън Япония е САЩ. В Съединените Щати суши е сред най – популярните храни и съответно има своите специфики. Ето кои са едни от най – популярните американски видове суши, които са създадени и развити в САЩ.

Суши Филаделфия

Този тип рулца с крема сирене и пушена сьомга определено води в класацията за най – предпочитано суши. Освен в САЩ този вид рулца са разпространени и в много от другите страни по света. Може да се намерят и в България.

Суши с авокадо, крема сирене и краставица

Семпло, апетитно, много вкусно и това суши определено е много популярно в САЩ. Комбинацията от хрупкави краставици, меко крема сирене и сочно авокадо, обвито в кора нори и ориз е особено любимо, а може лесно да се приготви и в домашни условия. Много добра идея за хапване и за хора, които не обичат месо.

Калифорния

Още едно от вкусните суши изкушения, родени в Америка. Вкусните рулца от този вид се предлагат в много ресторанти по света и имат безброй почитатели. Съставките са различни и много суши майстори експериментират с тяхното приготвяне, но пък много от опитите са отличително вкусни.

Суши с пилешко месо

Интересен и разпространен вид рулца. В него вместо риба се използва пилешко месо. Един от особено популярните видове суши с пиле е това със сос Терияки. След като се изпържи добре, пилето се поръсва със соса и след това заедно с друга съставка като например краставица се завива в руло в кора нори. Отвън се поставя ориза и върху готовото голямо руло се поставят парчета авокадо. След това когато е напълно готово и преди сервиране хапките се поръсват със сос Терияки. Нещо, особено нетипично за традиционното суши, в което съставките са пресни и само мариновани, без да са термично обработени. Въпреки това сушито с пилешко може да се намери и в България.

Spam суши

Въпреки името си, това суши е родено някъде на Хавайските острови. А сблъсъкът на много различни култури, живели и оставили своята следа на това място се отразява и на храната. Та, Спам суши представлява специфичен местен продукт на базата на свинско месо, като накрая самият Spam е поставен в консерва. Прилича на колбас и се използва като съставка на Spam сушито. След като се приготвят Spam парчетата те се поставят върху предварително подготвени правоъгълни формички от овкусен като за суши ориз и се завиват с кора нори. Резултатът на външен вид много прилича на нигири суши.

Научете и кои са основните видове суши