Суши Урамаки гъши дроб със смокини 4 броя

Суши – как да поръчаме онлайн част 1

Много хора обичат суши . Доставката до дома или офиса на това японско ястие е изключително популярен начин ресторантите да поддържат своите редовни клиенти. Когато опитате дадени хапки в ресторант и те толкова много ви харесат, че искате пак да им се насладите. И това може да стане бързо, ако ресторантът има доставка на предлаганите от него храни. Как да се ориентирате в разнообразието от предложения, ако не сте набелязали точен ресторант, но знаете, че точно днес искате да си купите суши за обяд или вечеря?

Избор на ресторант

Имате две основни опции. Първата е посещение на някои от големите сайтове, предлагащи храна с доставка от различни ресторанти. Тук може да изберете според желаната кухня или конкретен продукт. Всеки ресторант има различен рейтинг, базиран на мненията на предишни ползватели на неговите услуги и ястия. Може да се доверите на преценката на други потребители и да поръчате това, което най – често се взема. Може и сами да изберете – въпрос на вкус. Има и различни промоции, безплатна доставка, подаръци. Видът на предлаганите допълнителни неща зависи от конкретния ресторант.
Другият вариант е посещението на сайта на конкретен ресторант, за който вече знаете, че прави доставка във вашия район или на територията на града. Тук нещата са доста по – лесни, защото е необходимо единствено да изберете желания сет или отделни видове хапки и да поръчате.

Как ще изглежда поръчаното суши?

Много от потребителите искат да имат предварителна представа за това какво ще пристигне при тях. Повечето ресторанти качват на сайтовете си снимки на предлаганите суши хапки и сетове. Все пак обаче имайте едно наум. Когато се доставя до адрес на клиента в повечето случаи се използват опаковки за еднократна употреба, което няма как да предостави същото поле за декориране на храна, както ако се консумира на място. Соевият сос стандартно се поставя в специални купички.

Размер и тегло

Също така съобразете големината на снимките, със стандартната големина на парчетата. Най – ясна представа може да придобиете като си поръчате сет с различни хапки – например различните видове маки. Така например хапка футомаки е с диаметър около 4-6 см., като зависи много от броя на съставките вътре. Парчетата с повече основни съставки са по – дебели, съответно тези с по – малко са по – тънки. Най – малките по размер суши хапки са хосомаки – само ориз и една съставка в плънежа. Техният диаметър е около 2 см. Когато правите поръчка онлайн имате тези моменти в предвид.
Теглото на сета или отделната порция хапки зависи от това какъв е конкретният вид. Колкото по – големи са хапките, толкова теглото е повече. Така например, ако поръчате порция само с хосомаки, той може да бъде с еднакво тегло като порция само футомаки, но броят на парчетата ще бъде различен.

Научете и интересни съвети от суши майстори за поръчка и избор на най – добрите хапки!