зелечучи за суши

Принадлежности за домашно суши част 3

Както вече стана ясно, приготвянето на суши в домашни условия не е чак толкова трудно. След набавянето на основните технически средства, следва разбира се измислянето на рецептата или следването на вече избрана. Рецепти за суши в домашни условия – както видео, така и стандартни може да се намерят с хиляди в интернет пространството. Разбира се най – важното е да се следват старателно указанията за приготвяне на всеки един компонент. Най – труден според повечето почитатели на домашно приготвеното суши е направата на ориза. Въпреки това, след като суши то вече е готово, следва една от най – трудните и особено важни части – сервирането. Както е добре известно, японската кухня се слави не само с вкусни ястия, но и с привлекателни и изключително красиво декорирани чинии. Последната част от принадлежностите за домашно суши неизменно включват прибори и посуда за поднасянето му. И така ето какви са основните чинии за поднасяне на суши:

Плато за суши

Сред първите задължителни елементи при поднасяне на суши е наличието на плато. Платата за суши може да бъдат различни по форма, големина и материал. Най – близките до оригиналните варианти са тези, изработени от дърво или бамбук. Съществуват най – различни форми, дори подобни на мида, като има такива с вградени секции за поставяне на соев сос. Не на последно място е важно и подреждането на хапките. Ако в едно плато има няколко различни вида суши, то е особено важно те да се ранжират така, че да привличат вниманието и да има достатъчно място между всеки отделен вид. Така хапващият суши се наслаждава не само физически на храната, но и визуално.

Суши лодка

Видът на суши лодката е изключително красив, а предлаганите на пазара разновидности може да затруднят всеки клиент, решил да избира подобно нещо. Поднасянето на суши върху лодка, вместо върху плато със сигурност ще впечатли всеки гост с изяществото си. Суши лодката се изработва както от дърво, така и от бамбук – зависи на какво точно се е спрял конкретният потребител. Големината също е въпрос на избор.

Пръчици за хранене

Клечките за хранене са задължителен елемент в повечето азиатски кухни. Работата с тях изисква известно време за привикване. Въпреки това много хора лесно се учат и започват с удоволствие да ги ползват. Те също са един от неизменните атрибути за домашно суши. Видовете и материалите на изработка са много, като в Япония все още съществува традиция в заможните семейства от висшата класа да се използват пръчици изработени от сребро. Въпреки това в ежедневната употреба отдавна се е наложил бамбукът като един от най – евтините материали. Та, когато оборудвате домашната кухня за приготвяне на суши, не забравяйте клечките. Има и такива за многократна употреба.

Научете повече за произхода на клечките за суши