Японската кухня – снакс и сладкиши

Японската кухня притежава много качества на здравословност и вкусове. Но подобно и на останалите световни кухни има и своите не толкова здравословни храни. Някои от най – популярните вкусотии от не толкова здравословната страна на японската кухня са снаксовете. Странната история на японските снаксове започва през 15-ти век, когато самураите намерили храни с дълъг срок на годност, които могат да се запазят продължително при походи и време на битки.
Следващият бум на снаксовете идва след 1890-та година, когато на японските пазари започват да се внасят захар и зърнени храни. Западният стил на снаксовете започва да се произвежда в Япония, но те не намират почва в Страната на изгряващото слънце и се налага да се промени техния вкус, така че да се понрави на местната култура. Ето някои от най – популярните и вкусни снаксове от японската кухня:
Senbei – продуктът се произвежда разбира се от царят на японската кухня – оризът. Крекерите се предлагат в разнообразни форми и вкус, пресни се пекат на грил.
Крепес – магазините за крепеси, с 30 или повече пластмасови модела на витрината, които представят менюто са запазен знак на Япония. Палачинките, които са част от японската кухня много се приближават до оригинала, който е френски, но пълнежа вътре е много по – различен.
Pocky са бисквитки, покрити с шоколад, които са пуснати на пазара през 1966г. В единия си край са опаковани с фолио, за да могат по – лесно да се хапват. Превръщат се в едно от най – известните ястия от японската кухня и стават популярни в цяла Азия. Има много вкусове, но класическият е в червена опаковка.
Melon Pan е вкусно снакс изкушение от японска кухня. Това е хляб оформен като пъпеш с тънка бисквитена кора. Въпреки името си, този снакс не е типично да има пъпешов вкус.
Каринто е интересен пържен десерт от японската кухня, който се появява през Едо епохата. Рядко се среща днес, но все пак може да се опита в старите кафенета.
Choco Banana е много вкусен снакс от японската кухня, който обикновено се предлага на фестивали и панаири.
Араре са малки кръгли крекери, които се правят от лепкав ориз и са подправени със соев сос. В центъра си обикновено имат нещо – фъстъци или грах.
Уасаби грах – интересно, но и много приятно хапване, което представлява печени зърна грах, покрити с тесто. В тестото често се слага уасаби на прах или подобен аромат.
Imagawayaki е типична храна, която се предлага по улиците на Япония. Представлява палачинка, пълнена с различни неща като паста от червен боб, яйчен крем, картофи, къри, конфитюр или месо.
Разберете още и за вкусните десерти от японската кухня