Суши ЕДО сет 36 броя

Японска кухня – апетитни храни

Япония – страна на необятни традиции c много интересни и вкусни ястия. Японската кухня предлага уникални съчетания на семплост, минимализъм и вкусове. Ето няколко изключително интересни и вкусни ястия от японската кухня, които всеки неин почитател трябва да опита:
Суши – задължително! Където и да сте хапвали суши преди, задължително трябва да се опита и традиционно приготвеното в Япония. Вкусът няма нищо общо с този на хапките в другите точки по света.
Рамен е традиционна супа от японската кухня, в основата на която са заложени рамен юфка или спагети и солен бульон. Ястието е внесено от Китай, но с годините става традиционно за японската кухня. Има четири основни типа рамен – със свинско, мисо, соев сос и сол.
Унаги е много интересно и вкусно ястие от японската кухня. То представлява змиорка, печена на скара на дървени въглища и намазана със сладък барбекю сос. Този деликатес напомня силно за старите японски традиции. Повечето ресторанти, които сервират змиорки, го приготвят по начин, използван преди много години. Пресни змиорки се намират в периода от май до октомври.
Хрупкави скариди в темпура с уасаби майонеза. Ястието от японската кухня е много интересно, защото темпурата се пържи в сусамово масло. Любопитното в случая е, че темпурата вероятно не е оригинално японско ястие, а идва от португалските търговци. Темпура скаридите са много вкусни и обикновено се поднасят само със сол или соев сос с настърган хрян.
Кайсеки е една част вечеря и една част изкуство. Счита се за висша японска кухня. Кайсеки, наред с чаената церемоня, възниква в старата японска столица Киото и представлява изкусно подредена вечеря с декорация, малки порции сезонни храни, поставени в интересни купички и поднесени изкусно на масата.
Окономияки – интересен и любопитен вид палачинка от японската кухня, която задължително трябва да се опита при посещение на тази страна. Палачинката е доста по-дебела от традиционно познатата. В нея се поставят различни неща, но основно зеле и свинско месо, като може да се слагат и рибни пръчици, изсушени морски водорасли, майонеза и сосове в стил Уорчестър. В ресторантите, предлагащи традиционна японска кухня, окомияки се приготвя на плоча, подобна на тази за тепаняки.
Тонкацу – ястие от японската кухня, настанило се там в края на 19-ти век, когато Япония се отваря за света и навлизат много от Западните тенденции и храни. Представлява паниран пържен свински котлет, който обикновено се нарязва на тънки филийки и се гарнира с различни зеленчуци или ориз, но най – често с мисо супа или настъргано зеле. На външен вид прилича малко на шницел от месо.

Научете и в какви съдове се поднасят различните ястия от японската кухня

Суши ЕДО сет 36 броя