Откриване на ресторант Едо суши и тепаняки във София

Семейни японски ресторанти

Посещението в Япония винаги е свързано задължително с дегустация на местна храна, като първата от тях е суши. Интересно е да се знае, че в страната има много различни видове японски ресторанти. Те се различават освен по ценовата категория и по ястията, които се предлагат в тях и предназначението им. Един такъв вид са семейните японски ресторанти . Те са небрежни, неизискващи официален етикет места за хранене, които са подходящи за хора от всички възрасти. Тяхната най – точна аудитория са семействата с деца. Най – популярните вериги от този тип японски ресторанти, които са разпространени в цялата страна са Gusto, Royal Host, Denny’s, Joyful, но има и много други.
Каква кухня се поднася в японските семейни ресторанти?
Тъй като са предназначени за семейни двойки с деца местата за хранене обикновено предлагат комбинация от японска кухня и западни ястия. С напредването на глобализационните процеси част от тези японски ресторанти се специализират в предлагането на една основна храна например хамбургери, китайски ястия или италианска кухня. Семейните японски ресторанти> обикновено са разположени в градските центрове, около гарите на влаковете и безистените на търговските центровете. По – често срещани са обаче извън центровете на градовете и по главните пътища. Мястото на семейните японски ресторанти извън големия град не е случайна – там хората се чувстват по – свободни, а ресторантите могат да предложат повече пространство на своите гости.
Цени и меню на семейните японски ресторанти
Семейните японски ресторанти, оправдавайки своето наименование предлагат на гостите си достатъчно качествени менюта, които обаче не са скъпи. Напротив – тези места за хранене се определят като евтини, като повечето менюта са на цени между 500 и 2000 йени. Очаквано за тези заведения, които имат специализация в дадена кухня предлагат множество ястия от западната кухня като например стекове, салата, печени на грил меса, паста и пица. Тези храни се предлагат наред с традиционни японски ястия, сервирани в типичните японски ресторанти – удон, рамен, донбури и подправен с къри ориз. Много от семейните японски ресторанти работят на самообслужване с барове от типа nomihoudai заредени с безалкохолни напитки. Nomihoudai е много популярен начин на обслужване в Япония като при него има лимит на времето за консумация – 2 до 3 часа. Понякога се предлага и малка селекция от предварително подбрани алкохолни напитки.
Семейните японски ресторанти са много лесни за използване и от чуждестранни посетители. Техните менюта много често са илюстрирани със снимки на предлаганите ястия, а настаняването е типично за Запада – с маси и столове. Сервитьорите и сервитьорките могат да бъдат викани посредством бутон на масата. В повечето ресторанти не се пуши, но в някои е разрешено. Някои от заведенията работят 24 часа.

Откриване на ресторант Едо суши и тепаняки във София