Зодикалните знаци според японския хороскоп

Всички знаем дванайсетте зодии на западния хороскоп, а някои от нас са добре запознати и с характеристиките на тези знаци. Често правим изводи за характера на околните, макар и да не ги познаваме, единствено въз основа на тяхната зодия. Вярно или не, астролозите са наложили схващането, че лъвът е темпераментен и властен, девата – педантична, скорпионът – страстен, а овенът – инатлив. Независимо, че човек се изгражда в следствие на много фактори и обстоятелства, няма да излъжем, ако кажем, че често откриваме общото в хора с еднакъв зодиакален знак.
В последните години стана популярен и китайският хороскоп, но чували ли сте за японските зодиакални знаци? Те са единайсет на брой и всички са дълбоко свързани с японската култура, която отдавна буди силен интерес в европейците. Днес ви разказваме за представителите на японския хороскоп и техните характеристики.

Свещена костенурка (19 януари – 14 февруари)

Родените под този знак са уравновесени хора, умерени в мислите и обрани в действията си. Те обмислят дълбоко ситуацията преди да предприемат нещо, много са търпеливи, но често това ги прави недостатъчно активни. Ето защо е много вероятно да изпуснат добри възможности, особено в професионално отношение.


Черешов цвят (15 февруари – 20 март)

Представителите на този знак са оптимистични, ентусиазирани и заредени с положителна енергия. Авантюристичният им дух ги кара да не се спират пред никакви предизвикателства, но понякога заради спонтанната си натура не обмислят достатъчно добре рисковете и това би могло да ги доведе до неуспех.

Слънце (21 март – 29 април)

Както става ясно от названието на тази зодия, родените под знака на Слънцето са много лъчезарни хора. Те са големи идеалисти и ненадминати борци за справедливост. Много са общителни и лесно се адаптират към всякакви компании. Понякога обаче в желанието си да комуникират с околните могат да станат досадни.

Бамбук (30 април – 04 юни)

Тези хора са големи авантюристи, търсещи постоянно нови приключения. Непознатото и енигматичното ги привлича и това ги кара постоянно да търсят, откриват и изучават. Известни са и със силното влечение и обич към животните.

Вол от оризището (05 юни – 06 юли)

Родените под този знак са истински пазители на семейното огнище. Те съхраняват семейните ценности и изцяло се доверяват само на роднините си. Ето защо избягват да споделят най-съкровените мисли с приятелите си. Тези хора са ужасно отдадени родители, обръщат специално внимание на възпитанието на децата си и им отделят много време.

Лотосов цвят (07 юли – 01 август)

Тези хора държат на спокойствието, обичат да остават сами със себе си и да релаксират. Те обикновено са уравновесени и рядко влизат в конфликт с околните. Опитват се да са обрани в действията и думите си, независимо от това какво им казва сърцето.

Мост (02 август – 27 август)

Родените под този знак, са далновидни личности и умели оратори. Справят се отлично в балансирането между две страни в конфликт и са много способни в преговарянето. Заради тези си умения обаче те рядко заемат конкретна позиция и това ги прави безлични и слабохарактерни в очите на околните.


Градинско камъче (28 август – 27 септември)

Представителите на тази зодия са интересни, добронамерени, магнетични и чаровни. Тези качества им помагат да налагат с лекота мнението си на околните, без това да изглежда натрапчиво и агресивно. Много са артистични, често се занимават с творческа дейност, но обикновено са непостоянни в действията и решенията си.

Император (11 октомври – 18 ноември)

Това са хора, които се отличават с изявен лидерски характер и управленски умения. Те са кариеристи, много държат на професионалната реализация и за тях не е особено трудно да се издигнат до висок пост. Понякога обаче в амбицията си да успеят, проявяват излишна агресия.

Императрица (19 ноември – 26 декември)

Родените под този знак са много директни, откровени и честни, независимо от обстоятелствата. Именно заради тези позитивни качества те са с по-строг характер, което ги прави и властни. Обичат да командват околните и често са нетактични в стремежа си да получат желаното.

Луна (27 декември – 18 януари)

Това са спокойни и хармонични хора, които избягват големите и шумни компании. Те предпочитат по-скоро да останат насаме със себе си или да са в отбран състав от близки приятели. Добри слушатели са и трудно влизат в конфликт с околните. За съжаление, понякога позволяват на другите да злоупотребяват с отзивчивостта им.

New star in our culinary family!

We are welcoming a new star from the Far East! Agus Tantowi comes from Jakarta International Hotels Akademik and with more than 12 years of experience around the world. An expert in Japanese cuisine and a teppanyaki master, he will make sure you have an unforgetable experience.

Teppanyaki!

We proudly welcome you to our teppnyaki tables! Perfect for your company party, family celebration or just a fun night out with friends! Book now!

Welcome!

Welcome! We are officially open and ready to welcome you with more than a hundred seats and private room, comming soon our teppanyaki master-chefs! Book yout table now!